T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Merkez Mimar Sinan İlkokulu

‘BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR’

‘Biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ (Mustafa Kemal ATATÜRK)
                                  

     19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür. Özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adım o gün atılmıştır. Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile başlamıştır. Samsun’da yanmaya başlayan bağımsızlık meşalesi Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta ve Ankara’da büyüyerek önüne geçilmez bir yangına dönüşmüştür. Atatürk bir konuşmasında “Ben 19 Mayısta doğdum.” demiştir. Ulu Önder’in 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul etmesi, bu günün tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde açıklamaktadır.

     Mimar Sinan İlkokulu olarak büyük önder Atatürk'ün ilke ve fikirlerini yaşatma, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirme, Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma bilincini tazeleme yolunda duyduğumuz heyecanla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı okulumuzda düzenlendiğimiz çeşitli etkinliklerle kutladık. Okulumuzdaki bütün panoları günün anlamına uygun görseller, şiirler ve yazılarla donattık. Öğretmenlerimiz derslerinde günün anlamına ilişkin bilgilendirmeler yaptılar. Müzik kulübü rehber öğretmenimiz Soner ŞENBAY yönetimindeki öğrencilerimiz Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan küçük bir konser verdiler.

     Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ahrete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.05.2023 - Güncelleme: 20.05.2023 15:52 - Görüntülenme: 4777
  Beğen | 11  kişi beğendi