AKSARAY / MERKEZ - Merkez Mimar Sinan İlkokulu

COVID-19 UYGULAMALI EĞİTİM PROGRAMI

COVID-19 UYGULAMALI EĞİTİM PROGRAMI İÇİN TIKLATINIZ.

Ock

MEB 2021 Yılı Sınav Görevleri ücretleri belli oldu.

BİLSEM Öğretmen Atama Kılavuzu

Bakanlığımıza bağlı bilim ve sanat merkezlerinin öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik öğretmen alımı yapılacaktır.

Başvuru ve başvuruya ait onay süreci 25-29 Ocak 2021 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden gerçekleştirilecektir.

Ock

LGS KAPSAMINDA YAPILACAK MERKEZÎ SINAVA İLİŞKİN OCAK AYI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında yapılacak merkezî sınava katılacak öğrenciler için 2018-2019 öğretim yılından beri her ay örnek soru paketleri yayımlanıyor. Bu yıl sınava hazırlık için yapılan ikinci çalışmanın Ocak ayı örnek soruları sınava girecek öğrencilerimizin kullanımı için hazır.

Ock

überküloz (verem) hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu konuya dikkatinin çekilmesi amacıyla ülkemizde her yıl Ocak ayının ilk Pazar günü ile başlayan hafta "Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası" olarak belirlenmiştir.

Tüberküloz hava yolu ile bulaşan, başta akciğerler olmak üzere tüm organları tutabilen bulaşıcı bir hastalıktır ve tüm dünyada ilk on ölüm sebebi arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin sağlıkla ilgili hedeflerinden biri de 2030 yılına kadar tüberküloz epidemisini sona erdirmektir. Bu hedefe ulaşmak amacıyla ülkemizde Ulusal Tüberküloz Kontrol Programı yürütülmektedir. Bu program; tüberkülozdan korunma, erken tanı, yeterli ve uygun tedavi, sosyal koruma ve psiko-sosyal destekler ile hastalığın görülme sıklığının ve tüberküloza bağlı ölümlerin azaltılması, hastalığa bağlı yıkıcı maliyetlerle karşılaşan ailelerin sıfırlanması amacıyla ile "Veremsiz Bir Türkiye!" hedefine ulaşmak için yürütülen faaliyetleri kapsamaktadır.

ETKİLİ OKUMA BECERİLERİ HAKKINDA ÖNERİLER 1 11.01.2021 5

Değerli Öğrencilerimiz, Etkili okuma yapmanız için sizlere bazı önerilerimiz var..

 Okurken anlamayı kontrol edebilirsiniz.

 Metin hakkında soru sorup cevaplayabilirsiniz.

 Yüksek sesle okuma yapabilirsiniz.

 Okunan metnin özetini çıkarabilirsiniz.

 Okuduğunuz metnin altını çizerek okuyabiliriniz.

 Okurken not alabilirsiniz.

Keyifli Okumalar.

Ock

Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Şube Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Aday Öğretmenlerin Yetiştirme Süreci Aşamaları Sunusu web sitemizde yayımlandı.

Dökümana Ulaşmak için TIKLAYINIZ

WEB 2.0 Araçları ile Dijital Öğretim Materyali Hazırlama Eğitimi

Değerli Öğretmenlerimiz,

WEB 2.0 Araçları ile Dijital Öğretim Materyali Hazırlama Eğitimi başvurusu açılmıştır.

Ock

Salgın sona erecek, okullarda sosyal mesafesiz eğitime devam edeceğiz. Okullar arası voleybol maçları yapacağız ve okullarımızın aylardır boş kalan spor salonlarında ilk servis atışını ben yapacağım. Her sandalyede bir öğrenci olacak. Maç bitiminde ıslık çalacağız. Olur mu?

Ock

* Anne babalar çoçuklarını dinlediklerinde ve çocukları kendilerine bir sorunla geldiklerinde genellikle müdahale ederek soruna direkt çözüm yolları üretirler.

* Kulanılan bu müdahelelerden bazıları iletişimin 12 engeli olarak karşımıza çıkar, işte o yanlış müdaheleler aşağıdaki tabloda gösteriliyor fotografı tıklayarak okuyabiliriz.

Ock

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitimden online sınavlara birçok değişikliğin

yaşandığı eğitimdeçok verimli bir yıl olmadı ve tüm umutlar yeni yıla ertelendi.

Herkesin ortak beklentisi aşıyla birlikte sağlıklı günlerin bir an önce gelmesi

ve yüz yüze eğitimin başlaması. 2021'in telafi yılı olacağını belirten eğitimciler,

yeni reformlara gebe bir döneme doğru girildiğini öngörüyorlar

Tüm eğitim kademlerinde her yıl birçok değişikliğin yaşandığı eğitim sektörüne, 2020 yılında konoravirüsü salgını nedeniyle uzaktan eğitim damga vurdu. Yüz yüze eğitimin, öğretmenin canlı ders anlatmasının, okul ortamında öğrencilerin sosyalleşmesinin öneminin anlaşıldığı bir yılı geride bırakan sektör, tüm umutlarını 2021'e erteledi. MEB'den ÖSYM'ye, eğitim derneklerinden sendikalara, öğrencilerden velilere herkesin yeni yılda en büyük temennisi sağlık.

Aşıyla normalleşme sürecinin bir an önce başlaması, okullarda kayıp günlerin telafi edilmesi, üniversitelerde uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin iç içe olduğu hibrit eğitim modelinin yaygınlaşması ise öncelikli beklentiler arasında.

Ara

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, uzaktan eğitim sürecinde, dijital teknoloji kullanımı artan öğretmenler için çocukların dijital hayata katılmaları, öğrenmeleri ve çalışmaları için yol göstermek amacıyla "Dijital Okuryazarlık Öğretmen Kılavuzu" hazırlandı.  Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Dijital Okuryazarlık Öğretmen Kılavuzu" na ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

ÖĞRETMENLER İÇİN DİJİTAL OKUR YAZARLIK KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

Ara

YENİ DÖNEM UZAKTAN EĞİTİM YAYINLARI - HAFTALIK PROGRAM (14-20 ARALIK 2020)

EĞİTİM-ÜRETİM-İSTİHDAM" ZİNCİRİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENİYOR

Mesleki eğitim alan öğrencilerimize yeni ufuklar açmaya devam ediyoruz. "Eğitim-üretim-istihdam" zinciri her geçen gün daha da güçleniyor. Eğitimi millet ödevi gören endüstri ve turizm alanlarındaki tüm paydaşlarımıza teşekkürler.

Ziya SELÇUK

Milli Eğitim Bakanı